Segíthetünk?

Sajtóközlemény KFI 16 projekt zárásáról

Az eCon Engineering Kft. a 2018.03.01-én megkezdett, „Ismétlődő mechanikai, ill. termikus igénybevételek hatására bekövetkező anyagkifáradás lényegi, disszipatív jellegéhez kötődő, pontos és általános eljárás kifejlesztése, kódolása, és méréssel történő igazolása” című projektjét 2020.08.31-én sikeresen lezárta.

A projekt eredményeként létrejött egyrészt egy olyan, az alapelvét tekintve teljesen új számítási eljárás, amelyre alapozva a gépalkatrészek anyagkifáradását „előre jelző” számítógépes szoftver első verziója elkészült. Másrészt, a projekt keretében elkészült egy olyan fárasztógép is, amellyel – azon túl, hogy a számítási eljárást validálni lehetett – az eCon Engineering Kft. a jövőben fárasztóvizsgálatokat tud végezni ügyfelei számára.

Az ügyfelek számára végzett fárasztóvizsgálatokból, illetve a későbbiekben továbbfejlesztendő anyagkifáradást előre jelző szoftver értékesítéséből és/vagy a továbbfejlesztett szoftverrel végzett szolgáltatásokból az eCon Engineering Kft. jelentős árbevételre számít.

További információ és projektvezető:
Kiglics Gábor
kiglics@econengineering.com